Vokseværket - Skulpturparken Skanderborg


Skulpturparken Skanderborg


Skulpturparken Skanderborg


Skulpturparken Skanderborg

Intro

Velkommen til Skanderborg Gymnasiums unikke skulpturpark, som grænser op til de skovklædte skrænter på nordøstsiden af Skanderborg Sø.

Vokseværket hedder stedet her – og det hentyder naturligvis til de mange elever, som vokser gennem deres uddannelse her på gymnasiet – og vokser videre ud i verden.

Parken er et resultat af et eksperiment, hvor elever og lærere har taget del i kunstneren Jørn Rønnovs kreative proces. Parken udvikler sig stadig - nogle kunstværker forsvinder og andre kommer til. Vokseværkets store fællesprojekt er "Huset", der er beklædt med ca. 1500 kakler. Hver gang man kigger forbi, kan man finde kakler, som man ikke har lagt mærke til før. Og kunne man kigge IND i huset ville man se, at eleverne herinde har lagt hilsner til fremtiden. Vokseværket er i dag et samlet og organisk udviklende værk. Denne vedvarende proces passer fint med at skulpturparken i dag har flere blivende skulpturer af Jørn Rønnau, sat i stedet for nu nedbrudte træskulpturer. Jørn Rønnau har f.eks. genoplivet en gammel træskulptur – "Kys Frøen” - der nu er støbt i bronze. Skulpturen ”Kys Frøen” var oprindeligt et træskærerarbejde udført med motorsav, men den lå i mange år gemt væk i gymnasiets kælder og var tæt på at rådne op. Selv om netop det forgængelige er en af pointerne ved mange af Jørn Rønnaus træskulpturer, så er det nu en særlig og endnu stærkere pointe, at den er genopstået i bronze.


http://www.storyturen.dk/media/27576/Scanderborg08Voksevaerket.mp3