Vestskolen, afd. Terslev


Terslev Skole luftfoto, 1970


Terslev Skole set fra luften, 1980


Ekstra pavillon tilbygget Terslev Skole, 1970


Terslev Skole, Terslev Bygade 23, 1940


Karetmager A. Larsens hus, som stod på den grund, hvor Terslev Skole blev opført


Lærerværelset i Terslev 1980. Kirsten Hansen sidder til venstre.

Intro

Vestskolen, afd. Terslev, hed tidligere Terslev Skole. Den er opført 1953 i landsbyen Terslev. Et nært og trygt skolemiljø, hvor alle kender hinanden. Skolen har ét spor fra 0.- 6. klasse.

Terslev var oprindelig tre landsbyskoler, der blev lagt sammen til en. Historien om beliggenheden er, at de tre små landsbyskoler skulle have lige langt til den nye skole og derfor trak man en streg fra de gamle skoler og der hvor stregerne krydsede kom Terslev skole til at ligge.
Adressen var Terslev Bygade 23. Skolebygningen blev opført 1889 og afløste blandt andet rytterskolen fra 1724.

Den nye Terslev Skole blev opført i 1958 på Terslev Skolevej 34A, lige der, hvor karetmager A. Larsens hus har ligget. På det tidspunkt var karetmagerens hus meget faldefærdig, så det var fint at få en ny skole i stedet og den gamle skole blev istedet til daginstitutionen Børnehuset.

I 1983 var der en mægtig fest i anledning af skolens jubilæum, der blev fejret med fællesarrangement i gymnastiksalen, teaterstykker og åbent hus.Vestskolen består af afd. Nordskov, Vibeeng og Terslev. Terslev er Vestskolens mindste afdeling.

Det er skolens vision i samarbejde med hjemmet, at udvikle elevernes færdigheder og sociale kompetencer, så de forlader skolen uddannelsesparate både fagligt og personligt - klar til mulighederne i samfundet og den globaliserede verden.