Vejleby kirke


Vejleby kirkegård


Mosaik med kors, hænger på kirkens væg


Prædikestolen


Vejleby kirke alter


Vejleby kirke indefra


Altertavlen


Vejleby kirke set fra prædikestolen


Døbefonten og prædikestolen


Nummertavle


Gamle gravstene fra nedlagte grave


Vejleby kirke


Vejleby kirke


Vejleby kirke


Vejleby kirke


Vejleby kirke


Vejleby kirkegård


Vejleby kirkegård


Vejleby kirke


Inde fra Vejleby kirke

Intro

Kirke med romansk kor og skib, gotisk tårn med pyramidetag og nyere våbenhus. Kirken er opført i munkesten, men står i dag hvidkalket. Kirken ligger umiddelbart nord for den nu inddæmmede Rødby Fjord.

Gravminderne i denne database er udpeget af Museum Lolland-Falster i samarbejde med kirkens menighedsråd. Efterfølgende er de godkendt af områdets provst på et ekstraordinært provstesyn. Gravminderegistreringen er foretaget på baggrund af: ”Lov om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde” af 22. maj 1986. [http://www.gravminderegistrering.dk/minder_oversigt.asp?ID=Vejleby%20Kirkeg%E5rd%20(765) Registrerede gravminder på Vejleby kirkegård]

''Alterbord'', middelalderligt, muret i munkesten. ''Alterbordspane''l, i ung-renaissance fra o. 1570. Forsiden består af otte felter af forskellig størrelse, ordnet i to rækker, hvoraf de underste er brutalt afskåret forneden. ''Altertavle'' fra o. 1800, med ældre maleri. Maleriet domineres af englens folderige gullig-hvide dragt og Kristus lidelsesfulde ansigt. ''Døbefonten'' er en simpel ottekantet søjle af eg fra o.1800. Egetræsmalet. ''Prædikesto''l i høj-renaissance. Stolen består af fire fag, hvis arkadenicher har æggestav på undersætningen af bueslaget og indeholder små, meget groft skårne evangelistfigurer.

''Afpubliceret'' mvh Sanne

''Sendt til publicering'' Vejleby kirkes interiør. mvh Sanne

''Publiceret''