Uden titel: af Frede Troelsen

Intro

Frede Troelsen (f.1936) Uden titel, u.å. fortsat titelløs

Frede Troelsen (f.1936)
Uden titel, u.å.
Granit

Placering: Det Kreative Seniorbo, Rødegårdsvej 177-179

Skulpturen består af en oval rå granitsten, der er kløvet igennem. Begge halvdele ligger i en diagonalvinkel overfor hinanden så den åbner sig og den kløvede flade viser sig. På selve fladerne er indhugget to ovaler, der i modsætning til resten af stenen er poleret.

Her er det spillet mellem materialebehandlingen og de rumlige spændninger, der er kernen i værket. Alt overflødigt er taget væk for at skabe en ren undersøgelse af det skulpturelle formsprog.

Gave til Det Kreative Seniorbo fra en tidligere beboer


Frede Troelsen. (1936-) Frede Troelsen er født i Års i Himmerland og er autodidakt kunstner. Han arbejder hovedsageligt med sten og træ, men er dog ikke begrænset til dette og arbejder også med tegning, collage og maleri. Han arbejder med en meget konkret fornemmelse for materialet og de udtryk, der skabes gennem kontrasten af forskellige grader af bearbejdelse. Udgangspunktet for hans kunstneriske virksomhed er det meningsgivende tegn, der trækker linjer tilbage til runer, kalligrafi og hieroglyffer. Tegnet er tæt forbundet med det kropslige, som kommer til udtryk ved tegn som hjerter og kors i sammenhæng med former, der ligner kønsorganer. Frede Troelsen arbejder med livets store spørgsmål som fødsel, liv og død og er i sit udtryk tæt beslægtet med abstrakt ekspressionisme.