Thomas Kadziola: Stormen


Thomas Kadziola: Stormen


Thomas kadziola: Stormen

Intro

Thomas Kadziola: Stormen. Granitskulptur på torvet i Sakskøbing indviet 30. august 1996 i anledning af 25-året for kommunalreformen 1970.

Thomas Kadziola: Stormen.

Skulpturen var kommunens gave til borgerne i anledning af 25-året for kommunalreformens gennemførelse, der i 1970 medførte at Sakskøbing kommune blev danntet af den tidligere købstadskommune og syv omliggende sognekommuner. Kunstneren udtalte, at han som udgangspunkt valgte en marksten og spontant ladet en krop vokse ud af stenen.

Thomas Kadziola er autodidakt og debuterede på Kunstnernes efterårsudstilling 1989.

Læs mere om Thomas Kadziola


Thomas Chr. Birch Kadziola (født 1962) er en dansk billedhugger. Kadziola arbejder fortrinsvis traditionelt i bl.a. granit, jern og træ. Debuterede i 1989 på Kunstnernes Efterårsudstilling og er medlem af kunstnersammenslutningen "Stokrosebanden" og fotogruppen Brothers in corduroy. Har nu flere udsmykninger i det offentlige rum f.eks. Borup Skulpturpark, Nykøbing Falster Kommune, Nakskov Kommune, Vordingborg Statsseminarium samt Dronninglund Kunstcenter. Arbejder fra 2010 og de næste mange år sammen med komponisten Gunner Møller Pedersen på værket "DODEKALITTEN", der skal opføres på Lolland.