TV-Byen, 2860 Søborg
TV-Byen. Man byggede TV-Byen da der ikke længere var plads til både radio og tv-enheden i Radiohuset
Intro
Det 14-etagers store højhus ved Farum-motorvejen står som et minde over TV-Byen, der fra 1964–2006/07 husede DR's fjernsynsadministration og -produktion. I slutningen af 1950'erne kunne Radiohuset i Rosenørns Allé ikke længere rumme både radioen og tv-enheden. En helt ny tv-by måtte bygges...
Det 14-etagers store højhus ved Farum-motorvejen står som et minde over TV-Byen, der fra 1964–2006/07 husede DR's fjernsynsadministration og -produktion. I slutningen af 1950'erne kunne Radiohuset i Rosenørns Allé ikke længere rumme både radioen og tv-enheden. En helt ny tv-by måtte bygges. Opgaven blev overladt til Radiohusets arkitekt, Vilhelm Lauritzens tegnestue.
I 1964 kunne de første tv-afdelinger tage bygningerne i brug. I 1970 blev den høje kontorbygning indviet, og i 1983 flyttede TV-Avisen som den sidste afdeling til ”Gyngemosen”.
I 2006 begyndte udflytningen til den nybyggede DR-By i Ørestaden, og bygningerne blev solgt.
''En politisk slagmark''
Danmarks Radio havde endnu i 1964 monopol på at sende fjernsyn til danskerne. Opgaven var først og fremmest at være folkeoplysende og -opdragende.
DR-TV var således et magtfuldt medie, hvis indhold Danmarks Radios ledelse - indtil 1987 det politiske Radioråd – ofte var uenige om. Striden gik også på udsendelsernes påståede politiske slagside, sproget i udsendelserne og ikke mindst Børne- og Ungdomsafdelingens udsendelser. For eksempel fik programmet ”Peberkværnen” de borgerlige partier til at se rødt.
Monopolet blev først brudt, da parabolerne i 1980'erne gav folk mulighed for at se udenlandske kanaler, og især da konkurrenten, TV 2, i 1988 startede sine udsendelser.