Svaler


Robert Lund-Jensen, Svaler, 1982


Robert Lund-Jensen, Svaler, 1982

Intro

Robert Lund-Jensen. (1915-2003) Svaler, 1982 I denne skulptur indfanger Robert Lund-Jensen dynamikken i svalernes flugt.

Robert Lund-Jensen. (1915-2003)
Svaler, 1982
Rustfrit stål

Med skulpturen Svalerne viser Lund-Jensen i hvor høj grad han mestrer at indfange bevægelsen i sine skulpturer. De to svaler nærmest svæver over soklen, som den ene er fæstet til med vingespidsen. Fuglene vender hver sin vej, og lader til at rotere om hinanden. Hvor deres vinger skærer er de to svejset sammen, og således svæver den ene helt fri af soklen. Denne lethed og rotationselementet giver et let og dynamisk indtryk, hvor man fornemmer at det kun er et spørgsmål om tid før de to siger farvel til soklen og flyver afsted.

Modellen til skulpturen befinder sig inde i hospitalets forhal.


Robert Charly Lund-Jensen. (1915-2003)

Robert Charly Lund-Jensen var født i Odense. Han blev uddannet malersvend og blev siden elev hos Erik Cohrt. Hans gennembrud kom i 1947 da han vandt en konkurrence om et monument for besættelsestidens ofre, et monument han fik megen anerkendelse for. Lund-Jensen arbejdede primært i granit i med en forholdsvis grov overfladebehandling, men anvendte også blandt andet bronze og svejset kobber. Særligt hans værker i granit har ofte roligt solidt udtryk. Hans motiver kredser om skildringen af mennesker og dyr.