Superfoss’ træbygning


Odense Havn.


Odense Havn. Til venstre Kanalvej, hvor der foregår skråningsarbejder. I forgrunden det nye bassin 2. I baggrunden Munke Mølle, Victoria, Det Danske Gødningskompagni.


Luftfotografi. Odense Havn. Udsigt over svejbassinet, og den første del af kanalen.

Intro

Før den store havnebrand i 1925 var træbygningerne helt dominerende på Odense Havn, men i dag er der kun ganske få tilbage. Et af de flotteste eksempler er Superfoss’ træbygning, Havnegade 16.

Opført som administrations- og lagerbygninger til Det danske Gødningskompagni i 1914. Bygningen overlevede som en af de eneste af træ den store havnebrand i 1925. Siden blev det administrationsbygning for N.P. Hansen & Co., der ejede pakhuset Havnegade 23-25. Bygningens tid under firmaet N.P. Hansen & Co. kan endnu aflæses i flere fine, velbevarede skilte på facaden. Bygningens skrå facade skyldes hensynet til de jernbanespor, der tidligere var så vigtige for havnens infrastruktur.I 1937 blev bygningerne bygget om til den nuværende form. Gennem en række år husede de Dansk Svovlsyre- og Superfosfatfabrik, men er nu hjemsted for kunstnere og små kreative virksomheder.