Stranding, Petie


Strandet kuf

Intro

Petie strandet 10. november 1861 kl. 20.00 ved Vejers Strand.

Om aftenen modtoges bud om, at en kuf var sunket ud for Vejers ca. 1/2 mil fra land. Besætningen bjærgede sig i land i egen båd, og reningsstationen blev ikke sat i aktion.
Den 17. november blev stationen alarmeret, således at et skib var strandet på Horns Rev. Da redningsbåden nåede stranden, klaredes vejret, således at man kunne konstatere, at det var skroget af "Petie", der den 10. november sank ud for Vejers. Redningsaktionen blev herefter aflyst.

Vejr: NV, svær storm

Markeringen på kortet er ikke den præcise angivelse af stedet for forliset/ulykken – den nøjagtige position kendes ikke.

Kilde: S. Manøe Hansen: Strandinger og redningsaktioner fra Skallingen til Nymindegab 1852-1975, Esbjerg 1977.


Petie var en tysk kuf med hjemsted i Baltrum, Hannover i Tyskland. Skibets fører var kaptajn Eilts. Skibet havde fire besætningsmedlemmer. Skibets ladning var Byg. Det var undervejs fra Randers til Antwerpen, Belgien. Strandingen skyldtes en læk.

Kilde: S. Manøe Hansen: Strandinger og redningsaktioner fra Skallingen til Nymindegab 1852-1975, Esbjerg 1977.


Link til:

Søulykker i Esbjerg-området
Esbjerg Byhistoriske Arkivs bearbejdming af oplysninger fra Dansk Søulykke-Statistik 1893-1990 med relation til Esbjerg-området.


Dansk Søulykke-Statistik
Digitalisering af Dansk Søulykke-Statistik 1893-1996. Register over forlis og andre ulykker til søs med oplysninger om hændelsesforløb, omkomne m.m.