Stenten

Intro

Frede Troelsen (1936-) Stenten, 1985 I en leg med det abstrakte og det figurative har Frede Troelsen skabt en skulptur, der refererer til overgange og skel.

Frede Troelsen (1936-)
Stenten, 1985
Granit

Placering: Beklædningsfagskolen, Ørstedsgade 28

En stente er en indgang til et afskærmet område, der lader mennesker passere og forhindre græssende dyr i at passere. Stenten står med to rå hårde og kantede sider, der i midten brydes af en mere dynamisk svungen form, der er mindre rå i sin overfladebehandling. En leg med det abstrakte og det figurative, hvor abstraktionen viser det organiske og dynamiske ved noget så simpelt som virkelighedens stenter.

Beklædningsfagskolen erhvervede denne granitskulptur i forbindelse med skolens 75-års jubilæum den 3. november 1985. Skulpturen blev dengang opstillet på skolens tidligere adresse på Langelinie, men er nu flyttet til Odense.


Frede Troelsen. (1936-)

Frede Troelsen er født i Års i Himmerland og er autodidakt kunstner. Han arbejder hovedsageligt med sten og træ, men er dog ikke begrænset til dette og arbejder også med tegning, collage og maleri. Han arbejder med en meget konkret fornemmelse for materialet og de udtryk, der skabes gennem kontrasten af forskellige grader af bearbejdelse. Udgangspunktet for hans kunstneriske virksomhed er det meningsgivende tegn, der trækker linjer tilbage til runer, kalligrafi og hieroglyffer. Tegnet er tæt forbundet med det kropslige, som kommer til udtryk ved tegn som hjerter og kors i sammenhæng med former, der ligner kønsorganer. Frede Troelsen arbejder med livets store spørgsmål som fødsel, liv og død og er i sit udtryk tæt beslægtet med abstrakt ekspressionisme.