Stående pige


Gerhard Henning, Stående pige, 1961

Intro

Gerhard Henning. (1880-1967) Stående pige, 1961 "De siger, mine piger har for tykke ben. Det kan såmænd godt være, men jeg kan nu lide det sådan. De står så godt på dem."

Gerhard Henning. (1880-1967)
Stående pige, 1961
Bronze

Placering:

For Gerhard Henning var kvinden hovedmotivet. Han vendte igen og igen tilbage til den nøgne kvindefigur som motiv for sine skulpturer. Kvinden skildres frodig og livskraftig, hvilket også blev påpeget i hans samtid "De siger, mine piger har for tykke ben. Det kan såmænd godt være, men jeg kan nu lide det sådan. De står så godt på dem."

Skulpturen her er netop en stående kvinde, der i sin kropslige fylde har vægt.


Gerhard Henning. (1880-1967)

Gerhard Henning havde været i malerlærer i København og videreuddannede sig i fødelandet Sverige indenfor tegne- og malekunsten. Som billedhugger var han autodidakt. I Göteborg traf han i 1897 maleren Ivar Arosenius, som kom til at præge ham. I en årrække arbejde han som maler og grafiker stilistisk inspireret af Aubrey Beardsley. I 1909 blev Gerhard Henning ansat på Den kgl. Porcelainsfabrik, og udførte her en række smågrupper inspireret af fransk 1700-tals kunst, hans udtryk ændrer sig dog i takt med at han studerer den samtidige franske skulptur af kunstnere som Rodin og Maillol. Et centralt og tilbagevendende motiv var den nøgne kvindefigur. Først i 1927 tog han springet til store skulpturer.