Softline i Maribo


Softline - lagerbygning 16


Softline lagerbygning


Softline - administration

Intro

Softline, Kidnakken 12, Maribo

Teksten er fra Softlines hjemmeside, oktober 2015: http://www.softline.dk/dk/softline/history.htm

FRA SKUM TIL GLOBAL DESIGNSUCCES I 1979 blev SOFTLINE etableret som møbeldivisionen af K. Balling-Engelsen a/s. Firmaet producerede polyuretan skum til den nordiske møbelindustri, og SOFTLINE blev sat i verden for at skabe funktionelle møbler til den moderne livsstil med skum brugt på nye og innovative måder.
Et brand bliver skabt I 1980 begyndte SOFTLINE at arbejde sammen med designer Kurt Brandt. Han skabte PAX sofaen, der blev en stor salgssucces. Sofaen kunne laves om til en dobbeltseng i én enkelt bevægelse – en nyskabende kombination af design og funktionalitet, der i dag er vores varemærke. Med en sine nysgerrige og kreative egenskaber hjerne havde Kurt Brandt en unik evne til at se, hvordan man kunne bruge skum til møbler, og han udforskede dedikeret materialets muligheder og potentiale. I 80’erne og 90’erne skabte han en hel serie af trendsættende møbler. Smukke, skulpturelle og tidløse designs, der placerede SOFTLINE på landkortet over moderne designmøbler.
Ud i verden Som et naturligt næste skridt efter den store succes i Danmark, gik SOFTLINE ind på eksportmarkederne – især Tyskland, Østrig, Schweiz, Frankrig og Benelux landene. Andre markeder i Europa, Mellemøsten og Asien fulgte hurtigt trop, og i dag sælges SOFTLINE i mere end 50 lande på verdensplan. Salgskanalerne er førende high-end design forretninger og vores netværk af distributører på kontraktmarkedet.
Talent i særklasse Efter Kurt Brandts død i 1997 begyndte SOFTLINE at samarbejde med en række nye designere. En af dem var den unge designer Flemming Busk, der senere blev den ene halvdel af busk+hertzog. Duoen har skabt en række unikke møbler for SOFTLINE og har vist vejen for fremtidens design sammen med designere som bl.a. Karim Rashid, Hiromichi Konno, Thomas Müller, Nanna Ditzel og Stine Engelbrechtsen. Hvert år bliver de nyeste designs og kollektioner præsenteret på de førende møbelmesser i Milano, Paris og Køln.
Organisatoriske ændringer K. Balling-Engelsen a/s blev overtaget af oliefirmaet Shell i 1981, som solgte det videre til et finsk investeringsfirma i 2000. I august 2003 blev SOFTLINE solgt fra via et succesfuldt management-buyout, og SOFTLINE blev lanceret som en uafhængig, privatejet virksomhed under ledelse af Finn H. Sørensen. Med en stærk vision om at blive den førende leverandør af innovative og funktionelle designmøbler i topkvalitet, resulterede ejerskiftet i et fornyet salg til private og kontraktmarkedet.
Stor opmærksomhed Udover at have møbleret tusindvis af hjem og offentlige bygninger over hele verden, har SOFTLINE også været involveret i mange sjove og prominente projekter. busk+hertzog designede HELLO stolen til Danmarks Radio som en gave til Kylie Minogoue. I dag kan den ses på Designmuseum Danmark og på Nationalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design i Oslo. LOTUS sofaen blev brugt i den populære film “Sex & the city”. GRAND PRIX og DONUT er blevet foræret til den danske kronprins og prinsesse.