Skulpturgruppe på Vestertorv







Intro

Ole Christensen, 1989, Bornholmsk granit. Opstillet på Vestertorv i 1989 af Kolding Kommune efter udskrevet konkurrence.

Skulpturgruppen består af 9 elementer; dels nogle lodretstigende elementer i mandshøjde og dels nogle frit formede figurer. Skulpturgruppen spreder sig ud over torvets trappeforløb. De forskellige elementer indgår i fint samspil med omgivelsernes materialer, og de organiske former udgør et modspil til den omgivende arkitektur. Skulpturen har tydelige spor af, at de bliver brugt som et legende element.

Ole Christensen (1932-2000) blev født og opvoksede i København. Barndommens ferier tilbragte Ole Christensen hos bedsteforældrene på Bornholm, hvor interessen for stenhuggerfaget opstod. Snart fik Ole Christensen en læreplads som stenhugger i København, efterfølgende blev han optaget på Kunstakademiets billedhuggerskole. På akademiet mødte Ole Christensen keramiker Karin Høj, som han giftede sig med i 1956. I 1958 købte de Bakkely i Olsker på Bornholm, hvor de både levede og arbejdede. Ægteparret skabte et kreativ og kærligt rum. Ole Christensen har senere udtalt: "'Kærligheden har været det centrale i hele min tilværelse. I mine arbejder har jeg stræbt efter at skabe noget livsbekræftende. Og at de meget ofte er blevet til kærlighedssymboler – det vil jeg ikke benægte.' (1992) Ole Christensen er særligt anerkendt for hans skulpturer, der oftest har kærlighed eller naturen som tema. Ole Christensens skulpturer kan opleves over hele landet.