Skt. Joseph Søstrenes Skole


Sankt Joseph Søstrenes Skole i Nykøbing F. set fra Bispegade. Hovedbygningen fra 1934 ses i baggrunden.

Intro

Skt. Joseph Søstrenes Skole Da de polske roepiger begyndte at komme til Lolland-Falster for at arbejde i markerne i starten af 1900-tallet, så opstod der også behov for institutioner med tilknytning til den katolske tro.

Den katolske skole (Bispegade 6)
Da den katolske kirke, Hellig Kors Kirke, blev opført i Nykøbing F. blev man i det katolske samfund bevidst om, at der både var behov for en skole, et børnehjem og børnepleje.
I 1921 blev noget af grunden, som kirken havde erhvervet, solgt til Skt. Joseph søstrene, der oprettede skolen. Grunden var en gammel forlystelseshave med en pavillon, som havde været brugt til underholdnin og som senere blev brugt til beboelse. Det var i denne bygning skolen startede. I 1934 byggede søsterordenen en ny skole på grunden, og det blev starten på skolen, som den kendes i dag. Selve børnehjemmet blev nedlagt i 1958. Børnehaveklasse blen oprettet i 1966, og skolen blev udvidet med tilkøb og nybygning i 1978. Så blev der der blev oprettet fritidsordning og børnehave.

I dag (2014) er kun 20% af eleverne katolikker, men det kristne budskab er stadig den røde tråd i arbejdet. I 1996 gik der 270 elever på skolen, hvilket er skolens kapacitet.