Skildpaddens Amorin
Skulpturen ses her mod øst. I baggrunden en Shell-tank og bagved Mazantigade og baneområdet.


Afsløring af Skildpaddens Amorin af Johannes C. Bjerg. Fra venstre konditor Bertram Knudsen, fru Jenny Knudsen, borgmester Knud Hansen.

Intro

Johannes Bjerg, 1931, bronze. Skænket til byen af Bertram Knudsen og hustru, Saxildhus, da de havde mistet deres eneste søn ved en bilulykke i 1935. Figuren forestiller en barn med vinger, der holder en skildpadde med fødderne.

"Skildpaddens Amorin" og har tidligere været opstillet på Banegårdspladsen i Kolding. Skulpturen var skænket til byen af konditor Bertram Knudsen til minde om hans søn, som omkom ved en bilulykke i en ung alder i 1935. "Skildpaddens Amorin" er en del af figurgruppen "Elskovskamp", der i 1921-22 blev opført i Aarhus Ved en ombygning af Banegårdspladsen i 2009 blev skulpturen lagt i depot. "Skildpaddens Amorin" står nu uden for Plejecenter Bertram Knudsens Have.

Johannes Clausen Bjerg.(1886-1955) var i billedskærerlære i Kolding, og udførte i 1907 sit svendestykke. Året efter kom han til København og arbejdede som billedskærer samtidig med, at han studerede kunst på egen hånd. I 1911 rejste han til Paris og kom i berøring med kredsen omkring Picasso. Ved verdenskrigens udbrud vendte han hjem til København, og fik snart sit gennembrud med Abessinieren. Han udførte en række officielle monumenter, hvoraf hovedværkerne står i flere eksemplarer rundt om i landet. Skønt han ikke selv var akademiuddannet var han i perioden 1943-46 direktør for Det kgl. Danske kunstakademi og blev i 1945 professor sammesteds. [http://denstoredanske.dk/Dansk_Biografisk_Leksikon/Kunst_og_kultur/Billedkunst/Billedhugger/Johannes_Bjerg Biografi på Den Store Danske]