Skihoppet på Duedalbjerg


Richard Svendsen i luften over Silkeborg. Med nr. 94 var han et af de lokale indslag i det internationale stævne 17 . marts 1946.

Intro

I 1943-44 byggede Silkeborg kommune og Silkeborg Skiklub et skihop på den for danske forhold stejle bakke Duedalbjerg. Hoppet blev indviet i 1946, men derefter sjældent brugt pga. upålidelige vintre. Hoppet blev opgivet og nedrevet i 1954. Billedet er fra det "internationale hoprend" 17. marts 1946.

Silkeborg havde i 1940'erne store ambitioner om at blive Danmarks foretrukne skicentrum. Silkeborg Skiklub åbnede i 1941 og i samarbejde med kommunen anlagde man løjper i skovene omkring byen. Der var også planer om et skihop, som blev realiseret i 1944. Under krigen var der gode betingelser for at være skisportssted. Men efter krigen blev vintrene åbenbart mindre pålidelige og ambitionerne kølnedes noget. Hoppet blev i øvrigt bygget som arbejdsløshedprojekt. Har man lyst til at læse mere om hoppet kan det gøre på [http://www.wikisilkeborg.dk/index.php/Duedalbjerg_skihop Wikisilkeborg] Silkeborg Arkiv har lagt en film fra det internationale skisportsstævne på Duedalbjerg 17. marts 1946 på youtube - se det [https://youtu.be/FIs0Y_lUk_A her]

''Publiceret''