Skanderborg og Ole Lund Kirkegaard


Ole Lund Kirkegaard

Intro

Hvem kender ikke Orla Frø-Snapper og Lille Virgil og Gummi Tarzan? Det gør vi alle sammen. De er nemlig helte og antihelte og hæslige slyngler i nogle af de mest læste og elskede danske børnebøger.

Forfatteren var – ja netop - Ole Lund Kirkegaard, som voksede op i Møllegade i Skanderborg – huset med de store pære- og blommetræer i haven.

Her på kulturtorvet kan du kigge inden for i købmandens hus og nyde synet af de to-hodede-drager – skabt af danske kunstnere. Ole Lund Kirkegaard uddannede sig til lærer – til trods for, at han hadede at gå i skole som barn. Han brugte sine historier i skolen, hvor han læste dem højt for sine elever. Og som I kan forestille jer, var han var ingen kedelig skolelærer! Nogle af historierne rettede han senere til og lod dem udkomme som børnebøger. I alt har han skrevet 12 bøger og de er oversat til et væld af sprog. En gruppe Skanderborgfolk har taget initiativ til at minde os alle sammen om Ole Lund Kirkegaard, hans fortællekunst og hans tilknytning til Skanderborg. De har taget navn efter bogen de hæslige slynglers klup – og det er dem vi kan takke for både købmandshus og drager plus gavlmalerier og fliser med motiver fra hans fortællinger.


http://www.storyturen.dk/media/27582/Scanderborg11OleLundKir.mp3