Sabotageforsøg mod tysk ammunitionsgodsvogn, 14.06.1942


Indersiden af ammunitionsvognen. Billedet viser askebunken og vognens gennembrændte og forkullede træside.


Rids over den brandskadede ammunitionsvogn. "A" viser hvor brandbomben er gået igennem taget og har ramt vognens gulv. Ved det rødskraverede område fandtes en en større askebunke. Ved "B" lå en sekskantet metalgenstand, resterne efter en brandbombe.


Sekskantet hul i loftet af ammunitionsvognen. Den sekskantede brandbombe lader til at have været placeret på taget, hvorefter den har brændt vej igennem vognen.


Smeltede metalrester fra brandbomben, fundet i askebunken.


Brandbombens sekskantede spids satte sig fast i en jerndrager under bundplankerne.


Metaldel fra den udbrændte brandbombe.


Frihedsmuseets sabotagekartotek (FHM 24670)

Intro

Vognen var en tysk ammunitionsvogn, som var ankommet til Danmark nogle dage forinden. Vognen var pakket med ammunitionskasser, som lå i to lag med mindre mellemrum i mellem...

Vognen var en tysk ammunitionsvogn, som var ankommet til Danmark nogle dage forinden. Vognen var pakket med ammunitionskasser, som lå i to lag med mindre mellemrum i mellem. Efter at man havde tømt vognen for kasser, fandt man langs vognens ene side en større askebunke, med nogle delvist smeltede metalstykker i. Der var ligeledes brændt et hul gennem vognens tag over askebunken, hvorfor politiet mente at en brandbombe havde været anbragt her, havde brændt sig vej gennem taget, og var knækket, da den ramte vognens bund. Den brændende del var slynget hen, hvor askebunken blev fundet, og var her brændt op uden at lave skade. Nabovognen havde ligeledes, og med samme svage virkning, været udsat for et brandbombeattentat. Ingen af ammunitionskasserne blev hverken svedne eller forkullede under sabotageforsøget.

0

0

Grove Flyveplads (Karup)

Grove

60 Holstebro

AS-60-92, AS-60-95