Sabotageforsøg mod Værnemagtens Heereskraftpark, 21.10.1942


Bjelkes Allé nr. 16, hvor bomben blev fundet. Under "a" ses den rist, hvorpå sækken med bomben lå.


Tyske soldater under den kontrollerede sprængning. Bomben blev lagt i et 1-meter dybt hul, og derefter sprængt med 3 sprænglegemer.


Nærbillede af bomben inden sprængningen. Grundet detonationens relative svaghed, mente man at kunne konkludere, at den ikke havde indeholdt sprængstof, men blot havde været fyldt med krudt.


Frihedsmuseets sabotagekartotek (FHM 24670)


Frihedsmuseets sabotagekartotek (FHM 24670)

Intro

Forsøg på sprængning af en 15 kg. bombe foran ejendommen, hvor 2 danske kvinder og en del tyske soldater boede. Bomben blev fundet i en sæk uden for forbygningen og transporteret til skoven ved Skodsborg, hvor den blev gravet ned og sprængt forsvarligt...

Forsøg på sprængning af en 15 kg. bombe foran ejendommen, hvor 2 danske kvinder og en del tyske soldater boede. Bomben blev fundet i en sæk uden for forbygningen og transporteret til skoven ved Skodsborg, hvor den blev gravet ned og sprængt forsvarligt. Detonationen var ikke særlig kraftig, hvorfor den tyske sprængstofekspert mente, at den blot havde været fyldt med krudt. Sprængstykkerne blev gravet op og sendt til undersøgelse på Søværnets Prøveanstalt, som fandt, at resterne var af støbejern, og at bomben formentlig var lavet samme sted, som tidligere fundne brandbomber.

0

0

Bjelkes Allé 16

København

0 København

KOPA

Hans Petersen, Johny Peter Nielsen, Harald Ferdinand Nielsen og Victor Emanuel Larsen.

AS-11657, UK-1864

HH's liste

Esben Kjeldbæk: Sabotageorganisationen BOPA, 1997.