Sabotage mod skrædderfirmaet N.P. Christensen & Co., 14.08.1944


I. Ødelæggelser i skrædderiets største systue. Symaskinerne blev overhældt med saltsyre og udsat for yderligere hærværk.


Rids over skrædderfirmaets lokaler.


II. Skrædderiets største systue set på langs af lokalet. Symaskinerne blev overhældt med saltsyre og udsat for yderligere hærværk.


III. Ødelæggelser i en af skrædderiets mindre systuer. Symaskinerne blev overhældt med saltsyre og udsat for yderligere hærværk.


IV. Ødelæggelser i en af skrædderiets mindre systuer. De tyske militæruniformer, der var udskåret og næsten færdige, blev overhældt med saltsyre.


Frihedsmuseets sabotagekartotek (FHM 24670)


Frihedsmuseets sabotagekartotek (FHM 24670)

Intro

En pistolbevæbnet sabotør holdt vagten op kort inden at denne skulle møde på arbejde, og tvang ham med op i firmaets systue og lager på bygningens 3. sal. Værkføreren befandt sig her sammen med en syerske, og de blev alle tre lukket inde i et værelse ved siden af...

En pistolbevæbnet sabotør holdt vagten op kort inden at denne skulle møde på arbejde, og tvang ham med op i firmaets systue og lager på bygningens 3. sal. Værkføreren befandt sig her sammen med en syerske, og de blev alle tre lukket inde i et værelse ved siden af. Herefter kunne de høre 5-6 mandspersoner, der gik omkring på etagen og larmede. Efter en times tid blev der stille, og vagten fik brudt døren op. I systuen var ca. 50 symaskiner og store mængder af tilskåret stof til tyske militæruniformer blevet overhældt med saltsyre. Uniformerne var ligeledes overhældt med hvid stempelfarve. En del af symaskinerne havde været udsat for stump vold, sandsynligvis med en hammer.

28434

796152

Vesterbrogade 34 V

København

0 København

AS-26281KL-6196