Sabotage mod fordelertavle i bunker på Rødslet Flyveplads, 06.05.1942


Enderne på de overklippede ledninger. Papiret er sat på for at tydeliggøre ledningerne mod baggrunden.


Rids over bunkerens indretning og adgangsforhold.


Døren ind til den sabotageramte fordelercentral. Da der aldrig havde siddet en rude i rammen over døren, og man fandt snavs på låsekassen på dørens inderside, fandt man det sandsynligt, at gerningsmanden havde kravlet ind her.


Nærbillede af det ledningsbræt, hvorpå de overklippede ledninger sad.


Frihedsmuseets sabotagekartotek (FHM 24670)

Intro

Der var fri adgang til bunkeren, foruden det rum hvori fordelertavlen befandt sig. Her var døren aflåst, men med et stort hul ovenover, hvor der skulle have siddet en rude eller en træplade, som imidlertid aldrig var blevet installeret...

Der var fri adgang til bunkeren, foruden det rum hvori fordelertavlen befandt sig. Her var døren aflåst, men med et stort hul ovenover, hvor der skulle have siddet en rude eller en træplade, som imidlertid aldrig var blevet installeret. Det var således relativt nemt at skaffe sig adgang til rummet ved blot at kravle gennem hullet over døren og ned på den anden side. Flere ledninger i fordelertavlen var revet ud, andre var klippet eller vredet over, så trådenderne var afdækkede. Dette resulterede bl.a. i at dele af det tyske fjernskrivernet i området ikke længere havde forbindelse.

0

0

Rødslet Flyveplads

Ålborg

48 Ålborg

Churchill-klubbenAS-48-960, AS-49-131