Sabotage mod den tyske fragtbåd M/S Panther, 30.06.1941


1. Den papirsindpakkede flaske med petroleum, som blev fundet i et hjørne af skibets kødrum.


Risd over dele af indretningen ombord på M/S Panther. Romertallene angiver hvorfor politiets fotografier er taget.


2. Gulvet under den fundne flaske med petroleum. Man overvejede om der var tale om et tilrettelagt bål, men konstaterede, at det lige så godt kunne have været håndværkernes rod.


3. Skibets kødrum set fra stedet hvor flasken blev fundet. Planken har sandsynligvis været anvendt som bænk og frokostbord af arbejderne.


6. Rum til opbevaring af grøntsager. På gulvet fandtes ligeledes nogle effekter, særligt bræddestykker, som kunne mistænkes at stamme fra sabotagen. Dette lod efter politiets undersøgelser imidlertid til ikke at være tilfældet.


5. Rum til opbevaring af fisk. På gulvet fandtes ligeledes nogle effekter, særligt bræddestykker, som kunne mistænkes at stamme fra sabotagen. Dette lod efter politiets undersøgelser imidlertid til ikke at være tilfældet.


4. Rum til opbevaring af æg. På gulvet fandtes ligeledes nogle effekter, særligt bræddestykker, som kunne mistænkes at stamme fra sabotagen. Dette lod efter politiets undersøgelser imidlertid til ikke at være tilfældet.


Frihedsmuseets sabotagekartotek (FHM 24670)


Frihedsmuseets sabotagekartotek (FHM 24670)

Intro

Forsøg på ildspåsættelse på den tyske fragtbåd M/S Panther, umiddelbart før den blev færdigbygget. I skibets kølerum blev fundet et tilrettelagt bål samt en flaske med brandbar væske.

0

0

Den gamle fiskerihavn

Århus

41 Århus

AS-41-124