Restaurant Skovridergaarden i Nakskov


Skovridergaarden


Skovridergaarden


Skovridergaarden

Intro

Hotel og Restaurant Skovridergaarden Svinglen 4. Den 24. august 1836 stiftede en kreds af byens borgere den Borgerlig Forening, hjemmehørende i Svinglen i den forbindelse byggede man en pavillon hvor man kunne holde foreningens møder.

Skovridergaardens historie
I 1840 byggede man en spisesal til, som fik navnet "Den Borgerlige" hvor byens spidser kunne komme og spise. I de efterfølgende år udvidede man med en restaurant og en stor sal hvor de kendte "Torsdags baller" blev afviklet.

Restauranten nedbrændte i 1952 undtaget det lille bindingsværkshus, som den dag i dag stadig ligger på grunden.

I 1955 genopbyggede man restauranten, der fik navnet "Restaurant Svinglen", og midt i 1960érne ændredes navnet fra "Restaurant Svinglen" til Restaurant Skovridergaarden".
I 1974 nedbrændte Skovridergaarden undtaget køkken, privatbolig og det gamle bindingsværkshus. I 1976 genopbygge man derfor igen Skovridergaarden.

Skovridergaarden drives i dag med som restaurant, selskaber, kurser, mindre konferencer, receptioner, overnatninger, weekend- og diner transportable. Skovridergaarden har i dag ca. 12 værelser og en medarbejderstab på ca. 35 ansatte.
Skovridergaarden