Pinsekirken


Piinsekirken i Esbjerg

Intro

Pinsekirken blev indviet i 1988 og er bygget i røde sten. Den er tegnet af Hans Jørgen Christensen i en stil, der er tilpasset områdets bebyggelse.

Pinsevækkelsen har været i Esbjerg siden 1920erne, hvor man holdt til forskellige steder i byen. I starten af 1960´erne var der en hjemmemenighed, der fik til huse i Finsensgade samt en pinsegruppe, startet af unge mennesker. De slog sig sammen om et missionsprojekt for Esbjerg i 1971, og man fik en præst, ved navn Frede Rasmussen, fra Ebenezer Kirke i Lyngby. Ud af dette startedes Evangeliemenigheden, og man holdt til i Bygningen i Norgesgade 55. I 1972 holdt menigheden til i en villa i Stormgade 50.

I 1983 kom præsten Svend Løbner Madsen til, og han tog initiativet til at få bygget en kirke. I 1987 købte pinsemenigheden den nuværende grund på Bjarkesgade 2 for indsamlede penge. Man startede med at bygge i 1987, og i 1988 blev kirken, der byggestilsmæssigt er tilpasset områdets bebyggelse, indviet med Hans Jørgen Christensen fra Århus som arkitekt.

Kirkerum
Kirkerummet i Pinsekirken i Esbjerg er enkelt, og bygget op med evangeliet som inspiration. Evangeliet står i centrum med korset i fyrretræ, der blev båret ind ved indvielsen og sat på sin nuværende plads. Nadverbordet er et bord i fyrretræ, der står mod øst. Bagved er dåbsbassinet. Pinsekirken har troendes dåb og neddykker hele kroppen ved dåben. Dåbsbassinet er oplyst af dagslys fra et vindue bagved mod øst.

Der var oprindeligt en fastmonteret talerstol, men den er i dag erstattet af en mobil, talerstol ligeledes i fyrretræ, da musikledsagelsen ved gudstjenesten fylder en del. Lyset kommer ind fra væggen mod syd, der har en stor vinduesflade. Loftet er i limtræ, og derfor er inventaret i fyrretræ for at passe ind stilmæssigt.

Kirken har ingen orgel, men benytter sig af andre instrumenter til musikledsagelsen til gudstjenesten.

Præstetavle
1972-1977 Frede Rasmussen
1977-1983 Egon Falk
1977-1983 Leo Frandsen
1983-1992 Svend Løbner Madsen
1990-1993 Søvang Jakobsen
1993-1997 Jørgen Christensen
1997- Ole Damsgård Madsen
2003- Atula Masa

Præstebiografier
Sven Løbner Madsen (1983-1992): Svend Løbner Madsen er missionærsøn og var en visionær præst i Pinsekirken, uddannet på bibelskole i Texas. Esbjergmenigheden kaldte ham som præst, men han sagde i første omgang nej, men takkede så ja til udfordringen. Han fik bygget den nuværende kirke og var initiativtager til flere projekter, blandt andet et radioprojekt samt ungdoms- og teenagearbejde.

Atula Masa (2003- ): Atula Masa kommer fra Nagaland, der er en delstat i Indien, som grænser op til Burma. Hun har en omfattende besøgstjeneste, og er initiativtager til det internationale arbejde, der tegner Pinsekirken i Esbjerg i dag.

Søren og Birgitte Pedersen (1991- ): Søren og Birgitte Pedersen er missionærer og arbejder i Kenya med at få bygget kirker, skoler og børnehjem. I 2006 blev der rejst 186 bygninger. Arbejdet er nu udvidet til at omfatte syd Sudan også.

Kirkeliv
Pinsekirken er præget af mange nationaliteter i menigheden. Der er tolkning til engelsk ved alle gudstjenesterne, og der arbejdes med at få tolkning til burmesisk. Kontaktpersoner fra menigheden søger at få integreret udlændinge i Esbjerg og i menigheden. Der er lovsang til gudstjenesterne.
Der er alpha kurser, der er grundlæggende indføring i kristendom og beta kurser, der er for de mennesker, der har gennemført alpha kurset. Der er teenage- og ungdomsarbejde knyttet til kirken.
Kirken har international samling hver lørdag i kirken og international fest lørdag hver anden måned. Hver anden søndag låner en gruppe af burmesere fra hele sydvestjylland kirken til gudstjeneste.
Kirken har mission i Afrika med bygning af kirker, skoler og børnehjem i Kenya og syd Sudan samt nødhjælp.

Der er en børnehave tilknyttet kirken, der er åben for alle børn.
Menigheden har i dag ca. 100 medlemmer.

Louw 01.02.08. Kilde: interview med Leo Frandsen fra Pinsemenigheden