Pigen på høfden af Povl Søndergaard


Aften - julestemning med en bus og en cyklist ude på Kastetvej. Juletræ med lys i og Springvandet med Pigen på høfden foran Haraldslund Svømmehal, Kastetvej 83, Aalborg.

Intro

Den nye kommunale kunstfond i Aalborg har indkøbt et arbejde af Povl Søndergaard. Det er "Pigen på høfden", en bronzeskulptur af en ung pige, der er anbragt i springvandet foran at svømme Hallen Haraldslund. Den blev opstillet den 2. juni 1977.

Povl Søndergaard (1905-1986), kom oprindeligt i stenhuggerlære, men gjorde springet til Kunstakademiet i 1927, hvor han sluttede sin uddannelse med guldmedalje. Han udstillede første gang på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1929. Han blev hurtigt en efterspurgt portrætkunstner, og han fik gennem årene en række store officielle opgaver, bl.a. Knud Rasmussen monumentet ved Kystvejen nord for København, mindesmærket for faldne under besættelsen på Bispebjerg kirkegård, mindesmærket for besættelsestidens ofre i Kolding. Povl Søndergaard har desuden ydet en faglig indsats i en række organisationer.