Peter Hansens Have i Kappel


Peter Hansens Have

Intro

En usædvanlig have. I det flade Vestlollandske landskab er haven en oase af frodighed. Den ligger Vesternæsvej 56, 2,5 km sydøst for Albuen og nær Kappel Vindmøllepark.

Haven blev anlagt i 1980 og var oprindelig en nedlagt branddam i forbindelse med stuehuset. Branddammen blev delvis opfyldt med jord, resten blev bevaret og opgravet, og i dag udgør den en af de 3 søer i haven.

Da haven startede i 1980 var den på 6.000 kvm. I dag efter flere udvidelser har haven et areal på godt 30.000 kvm. Haven er anlagt af ejeren selv, og rummer en af Nordeuropas største plantesamlinger i privat eje. Mange af de sjældne planter, som er rimeligt hårdføre på lokaliteten, har ejeren selv hjembragt fra udlandet, især England.

Selve haven er opdelt i afdelinger og anlæg, og bærer præg af inspiration fra engelsk havestil. Der er et omfattende stenanlæg med vandløb, en åkandedam med frodige vandplanter, guldfisk og frøer, derudover er der et helt afsnit med en stor Rhododendronsamling.

Der er i forbindelse med haven salg af sjældne planter.

Haven har åbent for publikum fra 1. maj til 15. oktober, se mere information på havens egen hjemmeside Peter Hansens Have