Papirbåd


Erik Heide, Papirbåd, 1985


Erik Heide, Papirbåd, 1985


Erik Heide, Papirbåd, 1985

Intro

Erik Heide. (1934-) Papirbåd, 1985 Papirbåden kan både give associationer til eventyret Den standhaftige tinsoldat og til barnets leg, hvor man finder en avis og straks må søsætte den.

Erik Heide. (1934-)
Papirbåd, 1985
mat, rustfrit stål

Placering: Eventyrhaven
Erik Heide, arbejder ofte med kraftige, rustikke former i grove materialer som granit og jern. Det fornægter sig heller ikke i dette værk hvor at han har foldet en papirbåd i corten stål som er blevet placeret i Odense Å i Eventyrhaven.
Papirbåden giver ofte forbipasserende associationer til eventyret "Den standhaftige Tinsoldat". Det er fortællingen om den étbenede tinsoldat, der er ulykkeligt forelsket i en danserinde, og som må gå så grueligt meget igennem for til sidst at blive ført sammen med danserinden i kakkelovnen.

Skulpturen blev købt af Odense Bys Kunstfond i forbindelse med udstillingen Skulptur i Eventyrhaven i 1984. Den udstillede båd "Båden til minde om færgefarten til og fra Mors" udført i Cortenstål tilhører Morsø kommune, men en kopi blev bestilt, dog med den ændring at den blav udført i rustfrit stål.


Erik Heide (1934-) Erik Heide er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1951 til 1954, hvor han var elev af maleren Kræsten Iversen og på den grafiske skole i 1957 hvor han blev undervist af grafikeren Holger J. Jensen. Siden 1958 har han udelukkende arbejdet som billedhugger, et område hvor han i øvrigt er autodidakt. Erik Heide er især kendt for sine udsmykninger i kirker. I en række nye kirker landet over, har han har stået for en total udsmykning af kirkerummet med alterbord, prædikestol, døbefont, krucifiks osv. Han arbejder fortrinsvis i grove materialer som træ, granit og støbejern.