Pagode


Pagode af Hans August Andersen på sin placering i Geografisk Have.

Intro

Hans August Andersen, 1990, sprøjtemalet cortenstål. Finansieret med støtte fra firmaet H. Daugaard. Udført på Maskinfabrikken Tresu.

''Publiceret''

Skulpturen består af fem dele, der hver for sig rummer konkave og konvekse linjer. Skulpturen står i Geografisk Have, hvor den indbyder til ro og balance med sine enkle æstetiske former og rolige linjer.

Hans August Andersen (1926-2003) har ydet en helt personlig indsats for udviklingen af det konkrete maleri i Danmark. Han er en af de første danske malere, der konsekvent har arbejdet med perceptionspsykologiens figur-grundproblematik i det sort-hvide maleri, den retning, som internationalt fik betegnelsen op art. Også hans store skulpturer i cortenstål træder frem som stærkt personlige udtryk. Han har været med til at præge det lokale miljø og hermed efterlevet den oprindelige konstruktivismes intention om kunstens brug i det sociale rum. Hans August Andersen har udført en række skulpturer i Koldingområdet. Blandt andre '''Fire Elementer''' (1974), '''Ved Vejen''' (1981) og '''Pagode''' (1990)