Olympisk medalje 1912

Granly hvor Henrik Larsen blev født 1888.

Intro

Henrik Larsen var en dansk gymnast, der deltog i de olympiske lege i Stockholm 1912. Henrik Larsen varetog senere i livet ledelsesopgaver i den danske brede idræt. I perioden 1922-42 var han formand for Højby Skytte- og Gymnastikforening. Henrik Larsen døde i 1975.

''Henrik Larsen'' Henrik Larsen blev født i 1888 som søn af Hans Pedersen Larsen og Johanne Josine Henriksen, Granly-Højby. Tidligt blev han optaget af gymnastik, og da der forud for de olympiske lege i Stockholm 1912 var udtagelsesprøve til det danske hold, var den da 23-årige Henrik Larsen blandt deltagerne. Han blev udtaget til det det danske hold i disciplinen Svensk Gymnastik, der var en konkurrence i holdgymnastik med indlagte øvelser på forskellige redskaber. Der kunne deltage mellem 16 og 40 gymnaster på hvert hold. Det danske hold, der var under ledelse af den legendariske Niels Buck, bestod af 30 gymnaster.

''Konkurrencen.'' Konkurrencen fandt sted den 8. juli på Stockholms olympiske stadion. der deltog tre nationer, Sverige, Norge og Danmark, og holdene udførte deres øvelser på samme tid. Konkurrencen varede en time inclusive ind- og udmarch. Konkurrencen blev bedømt af fem dommere. Blandt disse placerede fire dommere det svenske hold som vindere, mens en enkelt dommer holdt på det danske hold, der dermed vandt sølvmedalje med Larsen på holdet. Henrik Larsens navn fremgår ikke af listen over medaljetagere i den officielle rapport, som de svenske arrangører udgav efter legene i Stockholm. Der findes dog uomgængelige beviser, bl.a. sølvmedaljen og andre genstande i Larsen-familiens eje, for Henrik Larsens deltagelse på det danske konkurrencehold.