Odd Fellow Palæet
Odd Fellow Palæet. Palæet ligger som point d´vue for enden af Dronnings Tværgade
Intro
I 1751 købte Grev Berckentin et stykke jord i Københavns nye prægtige bydel Frederiksstaden. Her byggede han sit smukke palæ for enden af Dronnings Tværgade i den rokokostil, der stadig kendetegner bydelen...
I 1751 købte Grev Berckentin et stykke jord i Københavns nye prægtige bydel Frederiksstaden. Her byggede han sit smukke palæ for enden af Dronnings Tværgade i den rokokostil, der stadig kendetegner bydelen. Omkring 1770 overtog finansmanden Heinrich Carl Schimmelmann palæet, og i flere generationer blev stedet rammen om et storslået politisk og selskabeligt liv for byens fornemmeste herskaber. Palæet var i den Schimmelmannske familie indtil 1884. Efter et intermezzo som Københavns Koncertpalæ, købte de københavnske Odd Fellow loger palæet i år 1900. I dag er palæet rekonstrueret efter en stor brand i 1992.
''“Alt hvad han rører ved bliver til guld” ''
Geheimeråd Heinrich Carl Lengreve Schimmelmann (1724-1782) kom fra en velhavende familie fra Pommeren. På grund af sit enestående talent for pengesager blev han hentet til Danmark i 1761 for som skattemester at bringe orden på landets finanser. Schimmelmann nøjedes ikke med at få styr på statens finanser, han stod for en aktiv handelspolitik og kontrol med betalingsbalancen og bidrog stærkt til den gyldne florissante handelsperiode i slutningen af 1700-tallet. Også privat var hans forretninger guldrandede, og han købte blandt andet store sukkerrørsplantager i Dansk Vestindien og sukkerfabrikken på Christianshavn, og sad dermed på hovedparten af sukkerhandlen. Da han døde, var han Danmarks rigeste mand.