Nakskov Skibsværfts værftport


Nakskov Skibsværft, Indkørsel til værftet


Nakskov Skibsværfts port.


Arbejdsbrik


Brikskur


Den gamle port til Nakskov Skubsværft.

Intro

Al adgang til Nakskov Skibsværft foregik gennem porte. Her passerede 1500 ansatte igennem 4 gange om dagen.

Efter lang tids forarbejde med ændring og modernisering af portforholdene blev de nye porte og gennemgange taget i brug 5. august 1954. Al transport til skibsværftet foregik igennem portene.

Den største af portene var beregnet til transportgennemgang og havde en fri højde på 3,9 m. Den betjentes elektrisk fra portnerkontoret. Der var 12 mindre gennemgange, der også betjentes elektrisk. De blev benyttet af arbejderne ved udlevering og aflevering af arbejdsbrikker. Alle tilførselsveje var belagt med asfalt.

I det nye portnerhus, der blev indrettet lyst og venligt, fandtes portnerkontoret, toiletter, stue for nattevagter og vægtere samt skadestue.

Gennem portene passerede dagligt mindst 50 biler med varer til og fra værft og skibe. Der passerede 4 gange dagligt 1500 mand gennem portene.

Portnerkontoret var også post og telegrafkontor for skibenes besætninger, og det virkede tillige som kontrolkontor, idet ingen ansat på værftet måtte gå gennem porten i arbejdstiden, uden at have passerseddel.