Mulig sabotage mod den tyske fragtbåd M/S Panther, 30.06.1941


1. Den papirsindpakkede flaske med petroleum, som blev fundet i et hjørne af skibets kødrum.


Rids over dele af indretningen ombord på M/S Panther. Romertallene angiver hvorfor politiets fotografier er taget.


2. Gulvet under den fundne flaske med petroleum. Man overvejede om der var tale om et tilrettelagt bål, men konstaterede, at det lige så godt kunne have været håndværkernes rod.


3. Skibets kødrum set fra stedet hvor flasken blev fundet. Planken har sandsynligvis været anvendt som bænk og frokostbord af arbejderne.


4. Rum til opbevaring af æg. På gulvet fandtes ligeledes nogle effekter, særligt bræddestykker, som kunne mistænkes at stamme fra sabotagen. Dette lod efter politiets undersøgelser imidlertid ikke til at være tilfældet.


5. Rum til opbevaring af fisk. På gulvet fandtes ligeledes nogle effekter, særligt bræddestykker, som kunne mistænkes at stamme fra sabotagen. Dette lod efter politiets undersøgelser imidlertid ikke til at være tilfældet.


6. Rum til opbevaring af grøntsager. På gulvet fandtes ligeledes nogle effekter, særligt bræddestykker, som kunne mistænkes at stamme fra sabotagen. Dette lod efter politiets undersøgelser imidlertid ikke til at være tilfældet.


Frihedsmuseets sabotagekartotek (FHM 24670)


Frihedsmuseets sabotagekartotek (FHM 24670)

Intro

Forsøg på ildspåsættelse på den tyske fragtbåd M/S Panther, umiddelbart før den blev færdigbygget. I skibets kølerum fandt man et tilrettelagt bål samt en sodavandsflaske med brandbar væske - formentlig petroleum eller benzin...

Forsøg på ildspåsættelse på den tyske fragtbåd M/S Panther, umiddelbart før den blev færdigbygget. I skibets kølerum fandt man et tilrettelagt bål samt en sodavandsflaske med brandbar væske - formentlig petroleum eller benzin. Ved nærmere undersøgelse af politiet viste "bålet" sig dog blot at være bræddestykker, som arbejderne formentlig sad på under frokosten for at undgå det våde gulv, og optændingspapiret sandsynligvis fra indpakningen af deres madpakker. Det var således blot flasken med brandbar væske, som var mistænkelig.

0

0

Den gamle fiskerihavn

Århus

41 Århus

AS-41-124