Mindeskulptur over engelske flyvere


Erik Cohrt, Mindeskulptur over engelske flyvere


Erik Cohrt, Mindeskulptur over engelske flyvere

Intro

Erik Cohrt. (1902 - 1970) Mindeskulptur over engelske flyvere, 1949 De to ørne, der bekæmper slangen er sat som minde over de piloter, der bekæmpede den tyske fjende fra luften.

Erik Cohrt. (1902 - 1970)
Mindeskulptur over engelske flyvere, 1949
Bronze

Placering: Assistens Kirkegård

På initiativ af den engelske konsul Th. Muus blev dette mindesmærke rejst i maj 1949 på fællesgraven for de faldne engelske flyvere under besættelsen.

Motivet er to ørne, der slår ned på en giftslange, og er således et billede på hvorledes de engelske flyvere fra luften besejrede den gift, der plagede Europa. Skulpturens udtryk er både kraftfuldt og heroisk i de to store fugles resolutte nedslag på den lille, men farlige slange.


Erik Cohrt. (1902-1970)
Erik Cohrt var elev hos Anders Bundgaard i somrene 1921-24, i vintermånederne gik han på Academia Reale i Rom, endelig gik han en enkelt måned hos Einar Utzon-Frank i 1929. I årene 1925-31 var han primært bosiddende i Algier, hvilket prægede hans tidlige kunst. Efter årene i Algier flyttede han til Odense, hvor han havde sin egen keramiske virksomhed i 1930’erne. Udover keramikken arbejde han i såvel i såvel bronze som granit og sandsten. I sine granitarbejder lod han sig guide af stenens egen rustikke karakter. Men han virkede ikke alene som billedhugger. Han udførte også træsnit og raderinger og skrev artikler om kunst i forskellige provinsaviser.