Maskinskade, Esbjerg motorredningsbåd


Esbjerg Motorredningsbåd efter ombygning på Orlogsværftet 1959

Intro

Esbjerg motorredningsbåd fik maskinskade 16. juli 1954 kl. 07.30 ved Vejers

Klokken 03.40 meddelte Blåvand radio, at en kutter drev mod land, og at den ville strande ud for Blåvand på Vestsiden. Blåvand radio var i forbindelse med kutteren, der kunne sende, men ikke modtage. Klokken 07.30 meddelte den, at de nu kunne se brændingen ca. 2 sømil fra land. Den var da midt imellem 2 sømærker på land: Ringebjerg båke og nord for. Redningsbåden kørtes langs stranden til Langsladerende og kunne se kutteren ud for Vejers. Der meddeltes da, at besætningen var bjærget over i Esbjerg motorredningsbåd. Blåvand redningsbåd begav sig på hjemvejen, men optog undervejs meddelelse om, at Esbjerg motorredningsbåd havde fået motorstop og nu lå i brændingen. Redningsbåden kørte tilbage til Vejers og ankom til Ringebjerg båke klokken 12.15, men da var alle kommet i land, hvorefter man vendte tilbage til stationen klokken 14.30.

Markeringen på kortet er ikke den præcise angivelse af stedet for forliset/ulykken – den nøjagtige position kendes ikke.

Vejr: VNV 7-8, byger, svær sø på revlerne

Årsag: Maskinskade

Kilde: S. Manøe Hansen: Strandinger og redningsaktioner fra Skallingen til Nymindegab 1852-1975, Esbjerg 1977.


Link til:

Søulykker i Esbjerg-området
Esbjerg Byhistoriske Arkivs bearbejdming af oplysninger fra Dansk Søulykke-Statistik 1893-1990 med relation til Esbjerg-området.


Dansk Søulykke-Statistik
Digitalisering af Dansk Søulykke-Statistik 1893-1996. Register over forlis og andre ulykker til søs med oplysninger om hændelsesforløb, omkomne m.m.