M/S Museet for Søfart


M/S Museet for Søfart i aftenbelysning. Kronborg til venstre og Kulturværftet til højre.Intro

Danmarks nationale søfartsmuseum. Museet fortæller på stemningsfuld og dramatisk vis historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer. Den spektakulære og prisvindende museumsbygning er tegnet af den berømte danske arkitekt Bjarke Ingels.

Priser og anerkendelser er siden 2014 regnet ned over det underjordiske museum M/S Museet for Søfart.

I januar 2014 valgte New York Times at skrive M/S Museet for Søfart på den prestigefulde liste ”52 places to go in 2014” og kort tid efter kunne man i det internationale designmagasin FRAME finde museets udstillingsdesign som nr. 2 på listen over de 10 mest spændende udstillingsdesigns i verden lige nu.
I februar 2014 var det så brugerne på verdens største arkitektursite archdaily.com, der stemte museet ind på en førsteplads som ”Building of the year” i kategorien bedste kulturbyggeri. I foråret 2014 modtog museets arkitektur AIANY Design Award og arkitekturprisen Architizer A+ Award, hvor museet vandt i kategorien Museums.
Senere på året var det Royal Institute of British Architects (RIBA) der belønnede museet med den prestigefulde RIBA Award og i oktober 2014 modtog museets arkitektur en Culture Award for bedste kulturbyggeri på World Architecture Festival.
I februar 2015 blev museet kåret til årets bedste arkitektur af RUM – et af de mest anerkendte design- og arkitekturtidsskrifter i Skandinavien. Internationale priser 2015 Luigi Michelleti Award – Special Commendation Award RUM: Årets bedste arkitektur 2015 RIBA Award 2014 ArchDaily: Building of the Year 2014 DETAIL Prize 2014 World Architecture Festival: Culture Award 2014 Architizer A+ Award 2014: Museums AIANY Design Award 2014 Sølv i International Design and Communication Awards 2014: Best scenography for a permanent collection Sølv i International Design Awards 2013: Interior Design Anerkendelser EMYA 2015 Mies van der Rohe 2015


''Åbningstider og priser ''Januar - juni Tirsdag - søndag kl. 11 -17. Juli - august Alle dage kl. 11-18. September - december Tirsdag - søndag kl. 11-17. Voksne 120 kr. Børn under 18 år Gratis Studerende under 26 med gyldigt studiekort Gratis. Medlemmer af M/S Klub og Klub+ Gratis inkl. 1 ledsager Åbningstider i ferierne og priser for årskort og rabatordninger kan ses på museets [https://mfs.dk/besog-os-menu/abningstider-og-priser/ hjemmeside].'' ''

M/S Museet for Søfart fortæller historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer. Interaktive installationer, filmprojektioner og spil bringer dig helt tæt på søfarten - hvad enten du er voksen, barn, skibskaptajn eller lægmand. Som besøgende kan du se, lytte og aktivt opleve den maritime verden. Her bliver sømændenes personlige historier bundet sammen med museets samlinger fra de sidste 400 år, og dermed sættes dansk søfart i et globalt perspektiv i fortid og nutid. Udstillingerne er designet af de hollandske udstillingsarkitekter Kossmann.dejong, der er kendt for at lave udstillinger med brug af originale genstande, scenografi, billeder, film, lys og lyd henvendt til besøgende fra hele verden og i alle aldersklasser.
M/S Museet for Søfart er en alsidig museumsoplevelse, hvor man hele tiden oplever skift i stemning og design. Udstillingerne er præget af store filmprojektioner på væggene og elektroniske interaktive installationer. Nogle områder er snævre og labyrintiske, andre steder åbner de sig op med lange kig gennem den spændende arkitektur.

www.mfs.dk


M/S Museet for Søfart – underjordisk arkitektur i verdensklasse
Den verdensberømte tegnestue BIG – Bjarke Ingels Group har med M/S Museet for Søfart skabt et stykke ikonisk arkitektur. Her bevæger du dig gennem søfartshistorien på let skrånende gulve i skiftende højder omkring og hen over den gamle tørdok.
I 2013 kunne man slå dørene op til Danmarks nye søfartsmuseum, beliggende omkring en gammel tørdok i Helsingør Havn. Forud for åbningen lå fem års arbejde med at realisere det spektakulære byggeri, som er tegnet af den internationalt anerkendte tegnestue BIG med den danske arkitekt Bjarke Ingels i front.
På afstand er museet i dokken næsten usynligt, men pludselig opdager man dybet: en gammel tørdok af beton, gennemkrydset af glas- og aluminiumsbeklædte broer og trapper i en dramatisk, mangevinklet komposition. En let skrånende rampe leder de besøgende ned i en underjordisk verden fyldt med maritime eventyr og fascinerende oplevelser, som bliver fremhævet af arkitekturen.

“Fordi udsynet til Kronborg Slot skulle bevares, måtte vi ikke bygge så meget som en meter over jorden. Vi anså det for arkitektonisk selvmord at fylde tørdokken med udstillinger, og derfor besluttede vi os for at tømme dokken og placere museet omkring den, så den blev udstillingens midtpunkt. I stedet for at drukne dokken med udstillingsrum, ville vi åbne den op til en ny slags byrum – åbent for nye ideer og liv." – Bjarke Ingels, arkitekt og grundlægger af BIG.

www.mfs.dk