Lykkens Galocher


Jens Galschiøt, Lykkens Galocher


Jens Galschiøt, Lykkens Galocher

Intro

Jens Galschiøt (1954-) Lykkens Galocher, u.å. Lykkens Galocher, der ikke formår at bringe lykke, føjer sig ind i Galschiøts værk som en kritisk kommentar til troen på, at lykken kommer af individuel frihed.

Jens Galschiøt (1954-)
Lykkens Galocher, u.å.
Kobber

Placering: Overstræde 1A

Lykkens Galocher er skabt med udgangspunkt i H. C. Andersens eventyr af samme navn.

I eventyret bringer lykkens fe et par galocher til menneskenes verden. Tager man disse galocher på kan man ønske sig til ethvert sted og enhver tid. Lykkens fe siger, at de vil bringe mere lykke til verden. Sorgens fe betvivler dog dette. Igennem eventyret følger man flere forskellige, der finder og tager galocherne på. Ingen af disse finder dog lykken ved at ønske sig væk i tid og sted og vælger alle at stille dem fra sig igen.

Eventyret falder på denne vis ind i Jens Galschiøts debatskabende kunst, ved at sætte spørgsmål ved om den fuldstændige individuelle frihed er lykken.


Jens Galschiøt. (1954-)
Jens Galschiøt er oprindeligt uddannet som smed på Odense stålskibsværft og er autodidakt som kunstner. Han arbejder med store skulpturer og skulpturinstallationer, der ofte har et socialt sigte og på forskellige måder arbejder han med at synliggøre uretfærdigheder og tabuer i samfundet. Mest kendt er hans ulovlige opstilling af 20 skulpturer af ”den indre svinehund” på centrale pladser i Europa. Han købte i 1994 et fabriksområde i Odense, hvor han siden 1985 har haft eget værksted. På fabriksområdet er der nu galleri, værksted, støberi og skulpturpark.