Korup gl. Station.


Håndværkerne ved den næsten færdige station i 1911.


Arbejdere i en pause ved anlæggelse af banen.


Banens sidste godstogn om formiddagen den 31. marts 1966.


Korup Station til højre og Brugsforeningen til venstre.

Intro

Nordvestfynske Jernbane etablerede i 1911 Odense -Brenderup - Middelfart banen med tilhørende stationsbygninger og Korup Station fungerede til banens nedlæggelse i 1966 og efter lidt ombygning som posthus indtil 1996.

Ved anlæggelsen af Nordvestfynske Jernbane blev mange af stationsbygningerne opført efter den samme tegning for at minimere udgifterne, og mange steder opstod der nye kvarterer i forbindelse med banen.
I Korup var det kun Brugsen der i 1916 byggede overfor Stationen, og først i tyverne fulgte udstykningen af Rønnevej.
Banedriften havde god fremgang under de to verdenskrige, men tabte i konkurrencen til landevejs-trafikken, trods forsøg med at skifte fra dampdrift til dieselskinnebusser.
Økonomien skrantede, materiellet blev ikke vedligeholdt og mange privatbaner lukkede i tredserne hvor personbilen havde fremgang.
Efter banen var nedlagt i 1966 blev den gamle station efter lidt ombygning det centrale posthus for Korup med en placering tæt ved det kommende butikscenter.
Mange posthuse blev i en årrække plaget af røverier og i Korup valgte man i 1996 at flytte over hos KC Super i butikscentret og den gamle stationsbygning huser nu en dyreklinik.