Klakket Mølle, Ladhavevej 17


Klakkes mølle, Ladhavevej 17, Tågerup,Rødby


Klakkes mølle 1 bagerbil. Chauffør var Thorvald Petersen

Intro

Klakket Mølle ejedes engang af Lungholm Gods, som havde pantebrev i den.

Klakkets Mølle og bageri, Ladhavevej
Klakket Mølle ejedes engang af Lungholm Gods, som havde pantebrev i den senere hen.
I ca. 1898 blev den med tilhørende 3 td. land solgt af Marthinsen, som rejste til Amerika med kone og 2 børn. Køber var møllersvend Hans Jørgen Hansen, født i Rødby 1874. Han var på Lundby Mølle.

Det gamle møllehus brændte, måske omkring 1850. Møllen lå højt og en dyb mergelgrav lå bagved. I ca. 1906 blev møllen revet ned og en del solgt til en møbelsnedker i Rødby.

I stuehuset var der en melstue i den ene ende af huset, og bageri i den anden ende. Der bagtes kun franskbrød, sigtebrød og rugbrød. Der var salg af mel, gryn, korn og grøft. Stuehuset var tækket med strå indtil 1929.
I ca. 1907 blev der opført et bræddehus til mølleriet med petroleumsmotor. Der kom mange og fik malet og valset sæd, bl.a. kom der 2-3 vognlæs ad gangen, de var højt læsset. De kom helt ude fra Saksfjed. Klakket Mølle blev i 1929 solgt. De fik nyt bageri i staldbygningen, butik med salg og konditori samt brødkørsel med bil.

I de senere år var der kun brødudsalg med udbringning til kunderne. Det sluttede engang i midten af 1960'erne, da de store Supermarkeder kom og overtog salget.