Kirstine Jensen, Lokalpolitiker


Villa Granly i Grejsdalen, ca. 1920. Her boede Kirstine Jensen fra 1934-1958.

Intro

Kistine Jensen var medlem af Hover Sogeråd i slutningen af 1930’erne og sad i rådet i næsten 23 år.

Kirstine Jensen var gift med vævemester Carl W. Jensen. I 1934 købte ægteparret huset Granly på Åkjærsvej i Grejsdalen og boede her til 1958.

Som kvinde i sognerådet følte Kirstine Jensen, at hun havde mange fordomme at slås imod. Hun blev gerne omtalt som fru Jensen i Granly.

Kirstine Jensen havde stor omsorg for de fattige og arbejdsløse i sognet, og dem var der rigtig mange af i 1930’erne. Hun fik bl.a. udvirket, at de arbejdsløse kunne gå til kontrol på Granly i stedet for at gå den lange vej til Hover.

Børnene havde en særlig plads i hendes hjerte. Hun var altid klar til at hjælpe, hvis der var sygdom, eller hvis nogle manglede tøj. Et år til jul hjalp hun en enlig mor, der var kommet på sygehuset. Den enlige mor havde fire børn, der var alene hjemme, da der ikke var plads på børnehjemmet. Straks tog Kirstine Jensen affære og tog børnene hjem til jul. Børnene var frygteligt forarmede, men de kom i bad, fik rent tøj på og fik en juleaften som familiens egne børn.

Under 2. verdenskrig var Granly desuden rammen om meget illegalt arbejde, så også her viste Kirstine Jensen sine holdninger og kæmpede for det, hun og hendes mand følte var det rigtige.