Kirkecenter Livets Kilde
Intro

Kirkecenter Livets Kilde holder til i lokaler, man opkøbte i 1996.

Livets Kilde i Esbjerg blev stiftet i 1993, og har sin baggrund hos kristne forretningsfolk under ”Full Gospel Buisnessmen”, der hver måned lejede en restauration til spisning for ikke-kristne med taler og såkaldte vidnesbyrd. Efter cirka 14 år med dette fællesskab kom ønsket om at danne en menighed ud fællesskabet. Man startede med at samles hos pastorparret Tove og Henning Ahlmann, men efter et års tid blev dette for småt og man lejede et lille lokale i den tidligere Varde Bank filial på Spangsbjerg Møllevej i to år. Herefter indrettede man en kirkesal hos Ahlmann Dæk på Taurusvej i Østerbyen. Til sidst opkøbte man de nuværende lokaler på Ådalsparken 33 i Sædding. Lokalerne blev indviet i 1996.

I 2008 blev menigheden fusioneret med Evangeliekirken, Pinsekirken i Varde, der fik navnet Kirkecenter Livets Kilde Varde.

Kirkerum
Kirkecenter Livets Kilde har en enkel udsmykket kirkesal, der er præget af en stor scene til lovsangen, der er central. Der er ingen fast talerstol, men i stedet et flytbart rundt bord. Nadverbordet er et simpelt bord med kors. Der er skulpturelle blomsterholdere. Kors og blomsterholdere er lavet i jern af Bent Ahlmann. Belysningen er almindelig vinduesbelysning samt lamper.

Man har de troendes dåb i fællesskabet, det vil sige voksendåb i dåbsbassin. Der er ingen dåbsbassin. Ved dåb låner man dette eller foretager dåben ved et årligt møde i Nordjylland.

Kirkeliv
Der er gudstjeneste med samme præst hver søndag i Kirkecenter Livets Kilde Esbjerg og Kirkecenter Livets Kilde Varde. Efter gudstjenesten er der café. Om onsdagen er der forskellige møder med bøn, lovprisning og samvær for forskellige aldersgrupper. Der er tolkning efter behov.
Man har venskabsmenigheder i Hviderusland og yder nødhjælp.

Præstetavle
1993- Henning Ahlmann
2004- Frank Ahlmann

Præstebiografier
Frank Ahlmann (2004-): Har været med fra starten ved stiftelsen af Livets Kilde i 1993 som en del af ledelsen. Han blev ledende pastor i 2004.

Henning Ahlmann (1993-): Henning Ahlmann er medpastor i Livets Kilde. Han drev til 1998 selvstændig virksomhed, men solgte sin virksomhed for at hellige sig arbejdet i kirken.

Kilder: Livets Kildes hjemmeside: www.livetskilde.dk
Interview med Henning Ahlmann.