Kain


Intro

Thomas Hansen, 1926, fransk kalksten. Skulpturen blev først opstillet i Byparken i 1954. Skulpturen forestiller Kain, som slog sin egen bror ihjel i misundelsen rus.

''Publiceret''

Motivet er taget fra Bibelfortællingen om brødrene '''Kain og Abel'''. Kain fremstilles i det øjeblik, hvor han i misundelse har slået Abel ihjel og er blevet bandlyst af Gud. Angeren og fortvivlelsen ses i hele hans kropsholdning og i de himmelventede øjne.

Thomas Hansen er født i Kolding d. 28 maj 1879, som søn af slagtermester Hans Peter Hansen og Hedvig Mathilde Hansen (f. Albertsen) Thomas Hansen debuterede som kunstner på Den Frie i 1907. Hansen var elev og assistent hos den anerkendte billedhugger Anders Bundgaard, hvorfra han fandt nogen inspiration. I Hansens symbolske udsmykninger til Kolding Domhus og Handelshøjskole kan tillige ses en påvirkning fra Anders Bundgaard. Hansen høstede hæder for hans kunstneriske praksis i hans samtid. Han modtog eksempelvis Eckersberg Medaljen for skulpturen '''Forladt''' fra 1915. Hansen døde i 1948, men efterlod sig et stort portefølje af skulpturer bl.a. ''' Flid og sparsomhed''', '''Askepot''', '''Fortvivlelse''' og '''Negbindersken.'''