K. Balling-Engelsen i Maribo


Fabrikken set fra Skovnæsvej. B8325


Fabrikken set fra Rødbyvej. B11069


Kørselsafdelingen. B11070


En af firmaets - K.B.E. - mange lastbiler. B11071


Indkørslen fra Rødbyvej. B11072


Luftfoto. B11073


K. Balling-Engelsen - administration og lager


K. Balling-Engelsen - lager


K. Balling-Engelsen - lager og administration

Intro

Balling-Engelsen, Dyrehegnet 2, Maribo

Virksomheden K. Balling-Engelsen A/S's historie begyndte i 1963, hvor Kaj Balling-Engelsen grundlagde en skumproducerende virksomhed i Maribo.

I 1977 blev virksomheden omdannet til et aktieselskab med investeringsfirmaet Incentive A/S som ejer. Dansk Shell overtog virksomheden i 1983 og drev den frem til 1999, hvor den finske skum-koncern Espe overtog virksomheden. Hvorefter Safak Suner Holding ApS i 2005 overtog virksomheden.
Gennem alle årene har virksomheden rummet mange forskellige aktiviteter, men det bærende element har hele tiden været produktionen af polyurethanskum.
Af anden produktion inden for K. Balling-Engelsens virksomheder, var der en konfektionsfabrik i Nørreballe samt en akrylfabrik i Korterup.
Produkterne omfatter polstermateriale i madrasser og møbler, men skummaterialer produceres også til mange forskellige tekniske områder inden for akustik, filtre og emballage. I daglig brug produceres også éngangsvaskeklude og babysvampe, produkter hvor polyetherskum har været anvendt i en menneskealder.