Jydsk Camping Industri A/S


Rejsegilde på en 850 kvm hal hos Jydsk Camping Industri på Isabellahøj, 1976. Fotograf: Allan Simonsen

Intro

Etableret af Søren Odgaard i Grejsdalen 1957. Flyttede i 1961 til Isabellahøj. Efter årtusindskiftet Europas største specialfabrik til fortelte.

Søren Odgaard etablerede i 1957 Jydsk Camping Industri i Grejsdalen med syning af telte efter først i en periode at have drevet teltudlejning for 1 kr. pr. døgn. Camping var en populær ferieform og i 1961 var teltproduktionen så omfattende, at virksomheden flyttede til et område på Nørremarken, der blev navngivet Isabellahøj - en krydsning mellem det tyske bilmærke Isabella og udstillingsområdet Bellahøj i København.

Afsætningen af bl.a. villatelte og fortelte var stærkt voksende og fabrikken blev jævnligt udvidet. Efterhånden figurerede også campingvogne på salgsprogrammet og teltproduktionen blev i 1973 lagt om til udelukkende fortelte. I 1970 blev der etableret datterselskab i England, 1982 i Holland, 1985 i Norge og i 1990 i Tyskland.

Fabrikken på Isabellahøj blev i 2001 udvidet for 10 mio. kr. og produktionen blev suppleret med en fabrik i Odense og samarbejde med en polsk teltfabrik. Virksomheden Isabella, som Jydsk Camping Industri kaldes i daglig tale, var efter årtusindskiftet Europas største specialfabrik for fortelte.