Jomfruens Egede


Postkort fra Jomfruens Egede


Postkort fra Jomfruen Egede


Postkort fra Jomfruens Egede ca. 1920

Intro

Herregården Jomfruens Egede er en romantisk ramme om bryllupper og andre festarrangementer. I 1300-tallet hed stedet Egedegaard og var hovedgård til landsbyen Egede, som senere blev udslettet i svenskekrigene.

Som mange herregårde og historiske bygninger har også Jomfruens Egede sine spøgelseshistorier, der er værd at kende, hvis man skal besøge stedet.

Den hvide dame
Den hvide dame svæver tavs gennem gange og værelser. Hun siges at været en jomfru, der generede en bygmester i arbejdet ved at rive ned om natten hvad han byggede op om dagen. Til straf blev hun muret inde og nu spøger den tavse piges ånd på den gamle herregård.

Den sorte hund
Den sorte hund huserer i magasinsfløjen, som Hans Billes oprindelige hus nu kaldes på Jomfruens Egede. Hunden tilhørte en ridefoged på godset i den værste bondeplagertid. En dag, da ridefogedens overgreb gik for vidt, gik fæstebønderne amok og greb høtyvene og leerne. De forfulgte ridefogeden ind i magasinsfløjen, hvor de slog ham ihjel. Ridefogedens sorte hund overværede drabet og nu går den og sørger over sin herre.

... og det siges at være ganske vist.