Ikaros

Intro

Eiler Madsen. (1939-2011) Ikaros, 1988 Efter sin overmodige himmelflugt står Ikaros foran Odense Teater arret og forbrændt.

Eiler Madsen. (1939-)
Ikaros, 1988
Bronze

Placering: Odense Teater, Jernbanegade 21

Fortællingen om Ikaros er fortællingen om overmod. I græsk mytologi er Ikaros søn af Daidalos, som havde bygget Labyrinten i Knossos på Kreta for kong Minos. For at de ikke skulle afsløre labyrintens hemmelighed, blev de holdt til fange på øen. Far og søn laver vinger af fjer og bivoks og flygter ved at flyve derfra. Ikaros lytter ikke til sin faders råd om ikke at flyve for tæt på solen, men svinger sig opefter i overmod så vokset smelter og han styrter i havet. At flyve som en fugl eller en engel op mod solen eller det guddommelige er hybris og straffes med nemesis.

Eiler Madsens skildring af Ikaros viser en ynglinge krop uden hoved og arme. Den rå modulering for kroppen til at fremstå arret, rå og brugt. Dette er Ikaros efter styrtet fra himlen.

Skænket af Odense Bys Kunstfond


Eiler Madsen. (1939-2011)

Eiler Madsen er uddannet fra Frederiksberg Tekniske Skole. Han arbejder primært i bronze. Han har gennem årene arbejdet med den nøgne torso i et råt udtryk, hvor bronzens egenskaber spiller en afgørende rolle. Ofte tager han udgangspunkt i mytologiske eller religiøse emner, skabelsestemaet er han således gentagne gange vendt tilbage til. Han har i en årrække undervist på Det Fynske kunstakademi og har i sin undervisning lagt stor vægt på klassisk tegning og anatomi.