I. C. Christensens Hus
Intro

I Hee på hjørnet af Holstebrovej og Agersbækvej ligger et lille hyggeligt museum for J. C. Christensen. J. C. Christensen blev i 1095 valgt til konseilspræsident - svarende til nutidens statsminister.

Mærk ånden fra en af danmarkshistoriens mest betydningsfulde politikere. I. C.'s Hus er i dag et museum for den gamle statsmand. J.C. Christensen, der er født i Hoven. I. C. blev førstelærer i Stadil fra 1886 til 1901. Han blev valgt ind i folketinget i 1891. I.C. var den førende politiker ved systemskiftet i 1901, hvor Venstre indførte demokratiske tilstande. Grundloven fra 1849 kom først til at virke på det tidspunkt. Ved systemskiftet blev I. C. kirkeminister og gennemførte menighedsrådsloven. i 1905 blev han konseilspræsident (statsminister). På grund af sine mange rejser til København med jernbane, hvor toget afgik fra Hee station, købte han i 1901 huset, som var en tidligere aftægtsbolig og byggede den om. Her boede han fra 1907 til sin død i 1930. Huset er blevet nyistandsat og rummer en stor samling af I. C. Christensens personlige ting og en stue med Alfred Schmidts karikaturtegninger. Se mere på http://www.jcchristensen.dk/

På førstesalen er der et lokalhistorisk arkiv. Her kan man læse om Heeborgere og se en del forskellige billeder af Hee gennem tiderne.