Hyrdinden og Skorstensfejeren


Bengt Pontus Kjerrman, Hyrdinden og Skorstensfejeren, 1995


Bengt Pontus Kjerrman, Hyrdinden og Skorstensfejeren, 1995

Intro

Bengt Pontus Kjerrman (1954-) Hyrdinden og Skorstensfejeren, 1995 De to elskende porcelænsfigurer kommer til live i kødelig nøgenhed på deres sokkel.

Pontus Kjerrman (1954-)
Hyrdinden og Skorstensfejeren, 1995
Granit og bronze

Placering: Vestergade/Kongensgade

Skulpturen illustrerer H. C. Andersens eventyr af samme navn om de to porcelænsfigurer, der gennem skorstenen begiver sig ud i den vide verden. Eventyrets øvrige personer, den gamle kineser og gedebukkebensoverogundergeneralkrigskommandersergenten er placeret ved soklens fod. Placeret højt på soklen er hyrdinden og skorstenfejeren skildret som på husets tag, netop som de er kommet op gennem skorstenen. I deres nøgenhed er det kun stigen, der henviser til hans erhverv som skorstensfejer.

Hyrdinden og Skorstensfejeren blev afsløret den 17. juni 1995. Kun et halvt år efter blev den ødelagt af en lastbil, men blev restaureret og genopsat.

Skænket af Aslaug og Carl Friis' Legat


Bengt Pontus Kjerrman. (1954-)

Pontus Kjerrman er født i Göteborg i Sverige. Her startede han sin uddannelse og kom siden på Kunstakademiet i København, hvor han blev uddannet på Willy Ørskovs skole. Kjerrmans kunst er ofte baseret på myter og eventyr, menneskelignende dyr og dyrelignende mennesker befolker hans univers. I sit formsprog trækker han på forskellige kunsthistoriske epoker, særligt den ægyptiske og den græske kunst inspirerer ham.