Hotel Østersøen i Rødbyhavn
Haveanlægget
Grand Hotel Østersø
Haven med stationsbygningen.
Hotel Østersø i Havnegade.
Refshalevej 27 i Maribo
Refshalevej 27 i Maribo. Indgangsdøren
Intro
Hotel Østersøen, Havnevej 26 i Rødbyhavn, blev revet ned sten for sten og genopført i Maribo, hvor det i dag ligger på hjørnet af Refshalevej og Østervang.
Hotellet blev opført af Rødby Havns Byggeforening, skøde fra Rødby byråd den 4. januar 1918.
Ejendommen blev købt af en svensker, der hed O.V.E. Larsson. Der var også altid ansat svensk personale, så længe han havde det.
I avisen "Rødby Socialdemokrat" kan man den 21. maj 1920 læse:
Grand Hotel Østersø åbner 1. pinsedag kl. 6 morgen sin store nye hyggelige lysthave. Pragtfuld udsigt over landet, mange lukkede lysthuse. Madkurve kan medbringes. Hotellets restauration og selskabslokaler anbefales for større og mindre selskaber. 1. klasses køkken.
2. pinsedag fra kl. 4 koncert.
Viktor Larsson.
Efter Viktor Larsson drev Hansen (kaldet Svasser Basser), og senere en Jørgensen, hotellet.
I marts 1925 fik isolatør Sørensen, Nykøbing F., tilladelse af Bevillingsnævnet til at drive Hotel Østersø. Den 1. januar 1926 kom hotellet på tvangsauktion, og tømrermester Nielsen fra Maribo købte bygningen for 10.000 kr. af Østifternes kreditforening.
Der var en flot gårdhave, hvor der var servering om sommeren. Mange værftsarbejdere spiste og boede der. Hotellet er omtalt i Carl Winther Sørensens bog ”Tyve Forunderlige år”, hvor han som værftsarbejder boede og spiste på hotellet.
Hotellet blev revet ned sten for sten og genopført i Maribo i 1927, hvor det i dag ligger på hjørnet af Refshalevej og Østervang.