Holebys Pelikan


Holebys Pelikan på hovedgaden.

Intro

Midt i Holeby ligger en åben plads, her er rejst en indtagende vandkunst, hvor en hvid pelikan hviler på en sort-grøn granitsøjle.

Pelikanen er lavet i vejrbestandig svensk marmor og hviler på en sort-grøn granitsøjle. Mens pelikanen er glatpoleret, er søjlen spidshugget, og vandet risler derfor lettere uroligt fra den høje top mod det diskrete bassin i bunden. Skulpturen beder om at være en del af dagligdagen, for den er centrum i et krydsformet stisystem og omgives af tre sort-grønne granitblokke, hvor man kan sætte sig og nyde vandkunsten. Pelikanen er fra 2000, og 50cm høj, søjlen er 200cm høj.

Lise Ring født 1936 i København. En væsentlig del af Lise Rings motivverden har altid foregået i dyreriget. Både Hjemlige frøer, ugler og fredsommelige skildpadder, men også mere fremmedartede aber og bjørne optræder i hendes produktion. Lise Ring gik på Kunstakademiet i København under professor Mogens Bøggild og videreuddannede sig under et længere Italiensophold 1977-1985, hvor hun udforskede sten og huggeteknikker. Lise Ring har gennem tiden modtaget en række legater og hædersbevisninger.

Mens udefrakommende måske spekulerer over en pelikan som vartegn, kan garvede Holebyboere forklare, at netop den fugl er en del af byens våben. Historisk set skyldes tilknytningen, at hunpelikanen, der hakker sig i brystet for at genoplive sine unger, i kristen symbolik til Kristi opstandelse. Og pelikanen indgår i våbenskjoldet for Fuglse Herred, som Holeby Sogn hører under. Så for billedhugger Lise Ring, der altid har været fascineret af dyr, det oplagte motiv.

''Sendt til publicering'' fortælling ok?? vi må lige snakke om det.., så jeg kan gå videre...sanne

''Publiceret''