Hestebarak


Hestestaldsbarak, inddraget til beboelse


Barakkens beboere


Mælkeforsyning ved hestestald


Opholdsrum


Hestebarak


Papirklip fremstillet af tysk flygtning


Papirklip fremstillet af tysk flygtning

Intro

I Oksbøl boede flygtningene i 100-mandsbarakker samt i hestestalde, der var blevet opført og brugt af den tyske værnemagt. Dertil blev der opført nye barakker, da det hurtigt viste sig, at de eksisterende ikke kunne rumme den fortsatte strøm af tyske flygtninge. I årene 1946-47 boede ca. 35.000 flyg

I Oksbøl boede flygtningene i 100-mandsbarakker samt i hestestalde, der var blevet opført og brugt af den tyske værnemagt. Herudover blev der opført en række nye barakker, da det hurtigt viste sig, at de eksisterende ikke kunne rumme den fortsatte strøm af tyske flygtninge. Da antallet toppede i årene 1946-47, boede der omkr. 35.000 tyske flygtninge i lejren. Flygtningene både spiste, sov og opholdte sig i barakkerne, hvor der var værelser med to- eller tre-etagers køjesenge, bænke, borde og en kakkelovn. I hestestaldene var der små vinduer i taget, der kun kunne åbnes på klem. Der var ingen værelser, men flygtningene markedede deres rum med tæpper og klude. Gulvene var støbt i cement og var derfor isnende kolde om vinteren. Med tiden blev dog dette afhjulpet med hjemmelavede halmmåtter.

Det var noget af en oplevelse at komme til sit nye hjem – i en hestebarak. Inge Bach beretter om sin oplevelse ved ankomsten til Oksbøl. Hør hendes fortælling her ---> (indsæt video)

''Publiceret''